Hooggevoeligheid

Kinderen en volwassenen die ik behandel in mijn praktijk hebben vaak klachten gekregen na medicatie / vaccinatie of een ziekte zoals Pfeiffer. Ze hebben chronisch “last”  van belastingen veroorzaakt door ziekten en/of medicatie/ vaccinatie. Na een aantal jaren ontdekte ik dat deze mensen één overeenkomst hadden: hun klachten waren het gevolg van hooggevoeligheid. Het lijkt alsof de mensen die hooggevoelig zijn hier meer vatbaar voor zijn.

Hooggevoelig; wat is het

Hooggevoeligheid of hoog sensitief persoon (afgekort HSP) is een persoonlijkheidsstructuur die aangeboren is en  bij 15-20% van de mensen voorkomt. Hooggevoeligheid is geen ziekte, maar een eigenschap die goed inzetbaar is.

Hooggevoelig  of hoog-sensitief is heel gevoelig zijn voor prikkels of indrukken. Denk hierbij aan overprikkeling van de zintuigen ( te fel licht, niet tegen geuren kunnen) en aan overprikkeling van de emoties (stress door spanningen op school of werk, angstig zijn etc). Ook een overgevoeligheid van het lichaam ten aanzien van medicatie, vaccinatie en bepaalde ziekten zoals pfeiffer kan worden ervaren.

Hooggevoeligheid heeft zowel voordelen als nadelen, maar hoeft geen probleem te zijn. De kunst is om te herkennen wat jouw talenten en valkuilen zijn om optimaal te kunnen functioneren.

Behandeling

Door de “last” van belastingen veroorzaakt door ziekten en/of medicatie/ vaccinatie aan te pakken verdwijnt een groot deel van de overprikkeling en ontstaat er ruimte om een gezonde leefstijl te ontwikkelen die passend is bij de individuele hooggevoelig persoon. Lees verder bij CEASE

Voorkomen is beter dan genezen

In mijn zoektocht naar informatie over hooggevoeligheid en welke (zelf)behandeling hierbij inzet kan worden, kwam ik een goed en overzichtelijk geschreven folder van antroposana. U kunt deze folder hier downloaden

Bent u hooggevoelig; doe hier de test

Is uw kind hooggevoelig; doe hier de test voor uw kind