Inspiring Homeopathy

Wie ben jij?

Dit lijkt een hele gemakkelijke vraag, maar gedurende de behandeling zal je zien dat je heel veel van jezelf gaat leren. Ik wil graag weten hoe je eruit ziet, waar jij blij van wordt en waar je verdrietig van wordt. Waar je energie van krijgt en waar je heel moe van wordt. Dit zijn een aantal persoonlijke voorkeuren die bij jou horen en die je uniek maken. Heb je regelmatig klachten dan is het belangrijk om te onderzoeken wanneer deze zijn ontstaan, wat is er gebeurt. Vaak gaat het geleidelijk aan en heb je hier helemaal niet opgelet. Gedurende dit traject ga jij, samen met Nicolle Leijen van De Schakel, ontdekken wie jij bent en hoe jij het meest optimale kunt functioneren.

Mijn werkwijze

Bij volwassen zie ik steeds vaker verstoringen veroorzaakt door invloeden van onze directe maar ook indirecte omgeving. Er wordt veel voor ons beslist door onze ouders, gedurende de schoolperiode maar ook door verwachtingspatronen van anderen. Gedurende ons leven hebben we hier een manier voor aangeleerd om hier “goed” mee omgaan. Tot we klachten krijgen die hier een stokje voor steken zoals een burn-out. Het lichaam werkt ook hier als een kompas, door het ontstaan van klachten wordt er een signaal gegeven dat het lichaam overbelast wordt; “Tijd voor verandering”.

Hierbij zijn universele fasen te herkennen waar ieder mens in meer of mindere mate mee te maken heeft. We hebben onze eigen blokkades gevormd die een belemmering zijn voor ons handelen zoals wij dat graag diep in ons hart willen doen. Deze fasen hebben een eigen kernthema die centraal staat. Met behulp van de Inspiring Homeopathy gaan we, in de praktijk De Schakel, aan de slag met deze thema’s zodanig dat jij nog beter tot je eigen kern komt en nog preciezer je eigen koers kan varen.

De zeven kernfasen in korte steekwoorden:

  1. Faalangst: toevoegen en het inzetten van overlevingsstrategie die ons gevoel verstopt
  2. Eigen liefde: het ervaren van verlatingsangst, eenzaamheid. Een zoektocht naar liefde, genegenheid en aandacht
  3. Incarnatie: onvoldoende geworteld en onvoldoende binding met de materie, waardoor je er niet echt voor gaat, dingen uitstelt, zweeft en weinig levensvreugde kent
  4. Overgevoelig: invloeden van buiten komt te veel naar binnen. Het ervaren van te veel prikkels, emoties van anderen die jouw ruimte innemen.
  5. Boosheid: Het ervaren van veel onderdrukte woede en pijn uit het verleden.
  6. Schuldgevoelens: het innerlijke conflict tussen goed en kwaad & gebrek aan zelfvertrouwen. Wil geaccepteerd worden zoals hij is, maar gedraagt zich afwijkend
  7. Verbinden met je eigen ik; met je kern en jouw essentie

Vaak is er één dominante fase te herkennen… en bij behandeling kan overgaan is een onderliggende fase of laag. De behandeling met Inspiring Homeopathy blijkt vaak de oplossing te zijn voor vastgelopen genezingsprocessen, ook van lichamelijke aard.

Tinus Smits

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze behandeling kijk dan ook eens op de volgende site: inspiring-homeopathy. Hier staan alle middelen beschreven die worden ingezet bij inspiring homeopathy