Kinderen

Kinderen en ziek zijn

Ieder kind heeft wel eens wat. Uw kind kan steeds verkouden zijn, oorpijn hebben of buikpijn als het uit school komt, moe zijn of intense jeuk hebben. Het kan een acute klacht zijn maar ook iets wat al heel lang speelt. Als ouder willen we graag wat doen. Maar hoe weet u als ouder wat in zo'n situatie nu echt de beste aanpak voor uw kind is?

In mijn praktijk De Schakel signaleer ik dat er veel factoren meespelen achter het gedrag van een kind. Een klachtenpatroon kan zijn ontstaan na vaccinatie maar ook na gebruik van medicatie zoals antibiotica of na een narcose. Het kind is duidelijk verandert na reguliere medicatie en hersteld niet meer. Het kind wordt niet meer de oude. Dit kan overigens ook zijn na de ziekte van Pfeiffer of andere ziekten.

Kinderen en homeopathie

Een hele goede en natuurlijke mogelijkheid is de klassieke homeopathie. Het is een zacht maar effectieve geneeswijze zonder vervelende bijwerkingen. Kinderen reageren vaak heel goed op homeopathische geneesmiddelen. Ze knappen weer op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelen.

Kinderen als spiegel

Een heel ander aspect voor het ontstaan van klachtenpatroon kan een optelsom zijn van de ouder-kindrelatie waardoor er “lastig“ gedrag ontstaat. Door samen naar deze omstandigheden te kijken gaan we opzoek waar de obstakels zijn gestart en er langzamerhand een verandering heeft plaats gevonden die nu niet meer nodig is en dus ongewenst. Het kind spiegelt de emoties van de ouder(s) en vraagt op deze wijze hulp die ik graag wil geven. Wanneer dit speelt binnen een gezin behandel ik zowel het kind als de ouder(s) om de problematiek bij de kern aan te pakken.

Verder is het gezin een belangrijke factor en wil ik graag inzicht hebben welke thema’s er een belangrijke rol spelen. Zijn de ouders tevreden met hun omstandigheden thuis, werk en familie of hapert er iets? Dit kan zich uiten in hele verschillende vormen die hun invloed hebben op het kind. Denk nog maar weer eens terug aan je eigen jeugd en welke invloed dit heeft op je huidige leven. Het kan dus zijn dat ik, Nicolle Leijen, aan één van de ouders vraag om hier apart bij mij mee aan de slag te gaan om zo zelf meer rust krijgen en als extra beloning een tevreden kind.