Leerproblemen

Er wordt tegenwoordig veel van de kinderen geëist; steeds jonger worden prestaties verwacht op intellectueel gebied. Voor leergierige en van zichzelf overtuigde kinderen is dat niet zo'n probleem, maar wel voor de kinderen die wat minder makkelijk meekomen op school of er eigenlijk nog niet aan toe zijn. De druk die deze kinderen ervaren, kan er toe leiden dat ze aan zichzelf gaan twijfelen. Ze doen hun best, maar hebben steeds het gevoel het niet te kunnen. Soms komt dat door een klein voorval, een plagerij van een leerkracht of een medeleerling. De angst om dom gevonden te worden, komt helaas veel voor, ook bij volwassenen, en de oorzaak ligt meestal in schoolperiode.

Wat kan een homeopathische behandeling voor kinderen betekenen?

Gelukkig is voor deze kinderen vaak een homeopathisch geneesmiddel te vinden. Bijvoorbeeld Calcium Phosphoricum. Kinderen die calcium Phosphoricum nodig hebben, kunnen erg op de typische ADHD-kinderen lijken; moeilijk stil zitten, zich moeilijk kunnen concentreren, snel afgeleid zijn en dergelijke.

Nicolle Leijen bekijkt het kind als geheel tijdens een homeopathische behandeling. Het vinden van een passend medicijn is belangrijk en moet niet alleen passen bij de rusteloosheid en impulsiviteit van het kind, maar ook bij andere opvallende kenmerken, zoals voedingvoorkeur, temperatuurgevoeligheid en slaappatroon.