opinie

In gesprek gaan met ouders over vaccineren is prima, maar neem dan ook hun negatieve ervaringen serieus, bepleit lezer Trudy van den Berg.
Bijwerkingen van chemotherapie en van antibiotica worden niet ontkend. Waarom die van vaccinaties wel? Dat is vreemd. Als vaccinaties nooit problemen geven, behalve een pijnlijk armpje en een dagje van slag, zou toch niemand er een probleem mee hebben?
Website: https://www.trouw.nl/samenleving/vaccineer-beter-niet-zozeer-meer~a8280bad/

Het toedienen van oxytocine vergroot de kans op depressie en angst in het eerste jaar na de geboorte. Dat is de conclusie van een Amerikaanse studie naar de relatie tussen het toedienen van synthetische oxytocine tijdens of direct na de bevalling en het optreden van depressies en angststoornissen in het eerste jaar na de bevalling.

De onderzoekers maakten gebruik van populatiedata van de Massachusetts Integrated Clinical Academic Research Database (MiCARD) verzameld tussen 2005 en 2014. In de studie zijn vrouwen die oxytocine toegediend kregen vergeleken met vrouwen die dit niet kregen. Er is gekeken of zij in het eerste jaar post partum gediagnostiseerd zijn met depressie en/of angst, of hier medicatie voor voorgeschreven hebben gekregen. Oxytocinetoediening was gebaseerd op de classificaties: inleiding, bijstimulatie, preventie of behandeling van fluxus (= nabloeding).

Verhoogde kans

Vrouwen met depressie of een angststoornis in de voorgeschiedenis (of medicatie tegen depressie of angst) en die tijdens of na de partus oxytocine toegediend kregen, hebben een verhoogde kans op depressie of angst in het eerste jaar post partum, wanneer er vergeleken wordt met vrouwen die geen oxytocine kregen. Ook bij vrouwen zonder depressie en angst in de voorgeschiedenis is er een verhoogde kans op het krijgen van een depressie of angststoornis in het eerste jaar post partum bij het gebruik van oxytocine. Bij uitsplitsing naar vaginale geboorte en sectio bleven de gevonden verbanden zichtbaar.

(bron: kennispoort-verloskunde.nl)

interview

Gynaecoloog Bas Veersema liep weg met Essure, de slimme veertjes van farmaceutisch bedrijf Bayer waarmee vrouwen in een handomdraai konden worden gesteriliseerd. Maar duizenden vrouwen wereldwijd kregen gezondheidsproblemen. De arts pleit voor betere monitoring van patiënten.

...continue reading

Een ervaring uit eigen praktijk

Wilfreda Pompert (rechts op de foto), 59 jaar, is lerares en
heeft een praktijk voor kindercoaching in Oudkarspel. Vier
jaar geleden kreeg ze na een tijd van niet lekker in haar vel
zitten en vele onderzoeken, de diagnose reumatoïde artritis
en slapende systemische sclerodermie. Homeopaat Nicolle
Leijen kende ze al als ouder van kinderen uit haar klas. De
twee maakten een afspraak voor een consult.

...continue reading

De Europese Commissie gaat EU-wetgeving doorlichten om de blootstelling te minimaliseren van met name zwangere vrouwen en pubers aan hormoonverstorende stoffen in consumentenproducten. Het gaat vooral om regels voor speelgoed, cosmetica en plastic verpakkingen waarin chemische stoffen voorkomen die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

...continue reading

spiraal, gezondheidsklachten

Anticonceptie

‘Essure’ werd gezien als de ideale sterilisatiemethode, omdat een operatie niet nodig is. Een ‘lunchpauze-ingreep’ werd het inbrengen van de spiraaltjes genoemd. Maar veel vrouwen blijken later klachten te krijgen.

‘Veertjes’ worden ze genoemd, de metalen spiraaltjes die aan beide kanten in de eileiders worden gebracht. Ze bestaan uit onderdelen van roestvrij staal, een nikkeltitaniumlegering en PET-vezels. Die vezels veroorzaken een steriele ontsteking waardoor de eileiders binnen enkele maanden helemaal dichtgroeien. Daardoor kunnen eicel en zaadcel elkaar niet meer ontmoeten, en is bevruchting en zwangerschap uitgesloten.

...continue reading

Midden in de periode dat wereldwijd tientallen miljoenen mensen gevaccineerd werden tegen de Mexicaanse griep met het vaccin Pandemrix, hield farmaceut GSK informatie achter over een opvallend groot aantal ernstige bijwerkingen. Dat staat in een artikel in het British Medical Journal (BMJ). ...continue reading