Onrustig gedrag

Onrustige kinderen zijn er altijd al geweest. Kinderen die niet stil kunnen zitten en die door alles worden afgeleid. Tegenwoordig wordt er over ADHD gesproken, tenminste als de verschijnselen voldoen aan allerlei criteria.

Wat kan een homeopathische behandeling voor kinderen betekenen?

Voor een klassiek homeopaat is onrust bij een kind altijd een symptoom. De homeopaat bekijkt het kind als geheel, dus inclusief zijn emotionaliteit en karaktereigenschappen. Een goed homeopathisch medicijn moet niet alleen passen bij de rusteloosheid en impulsiviteit van het kind, maar ook bij andere opvallende kenmerken zoals voedingvoorkeur, temperatuurgevoeligheid, dromen, slaappatroon etc. Vervolgens zoekt zij een passend geneesmiddel. Vijftig procent van de kinderen met ADHD knappen op door een homeopathische behandeling. Soms is het effect van zo’n behandeling snel merkbaar, soms duurt het maanden.

Een voorbeeld van een homeopathisch middel is Stramonium. Dit middel kan veel doen voor kinderen, die naar gewelddadigheid neigen; plotseling heftige woede-aanvallen met vernielzucht; alles wat in de weg staat wordt vernield. Ze slaan om zich heen, bijten, trappen en spugen. Zijn bang in het donker, er moet een lichtje aan.