Vragen

Wanneer is oxytocine ontstoren zinvol

Is er rond de zwangerschap en bevalling oxytocine ingezet om de bevalling te stimuleren, de baarmoeder te stimuleren om na de bevalling weer samen te trekken, de borstvoeding te stimuleren ( vaak met behulp van een neusspray) en heeft er sindsdien een verandering bij moeder en/of kind plaats gevonden waarbij klachten zijn ontstaan dan is het zinvol om hiermee aan de slag te gaan. Ga voor een volledig overzicht van de klachten naar het overzicht.

Wat u kunt u verwachten van het ontstoren

De oxytocine receptoren gaan zich resetten dit merkt u geleidelijk aan door een steeds meer ontspannen gevoel, een bijkomend gevolg is dat de cortisol spiegel omlaag gaat die verantwoordelijk is voor het stressgevoel. Er ontstaat een betere afstemming tussen de twee hormonen J

Zijn er risico’s aan verbonden?

Het ontstoren van de oxytocine gaat volgens een vast protocol. Het gebeurt wel dat er een verergering van de klachten ontstaat, er is een schoonmaakactie aan de gang in het lijf die dit veroorzaakt, maar na verloop van tijd verdwijnen deze klachten weer. Om goed voorbereid te zijn wat u er mogelijk van gaat ervaren is dit ook een onderdeel van het intakegesprek om het hele proces goed door te nemen.

Wordt het ontstoren vergoed door de zorgverzekeraar?

De kosten van dit pakket wordt vergoed door de verzekeraar bij een aanvullend pakket en worden NIET verrekend met het eigen risico!

Wil je weten wat jouw verzekering vergoed?

Nicolle Leijen is een ervaren klassiek homeopaat, aangesloten bij de NVKH (registratienummer 04-1634) en de overkoepelende organisatie RBCZ ( licentienummer 170277R) en wordt vergoed door verzekeraars vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering.

In het vergoedingen overzicht 2019 worden de aanvullende  zorgverzekeringen vermeld en daarbij de dekking die deze geven specifiek voor consulten van klassiek homeopaten die aangesloten zijn bij de NVKH en de overkoepelende organisatie RBCZ